De strijd tegen plastic in de vuurwerk wereld

Lesli Vuurwerk, Lichtenvoorde, 15-7-2019

Al jaren zijn wij bezig met het selecteren van de beste producten voor onze liefhebbers en alle andere oud en nieuw vierders. Dit doen wij altijd met de grootste zorg voor ons product waarbij we altijd een kritisch oog voor detail hebben.

We weten allemaal dat sinds de laatste jaren er bij velen steeds meer bewustwording is over de wereld waar we in leven. Hier moeten we zuinig op zijn. Wij als Lesli Vuurwerk kunnen en willen hierin niet achter blijven en zijn daarom al een aantal jaren bezig met het zoeken naar alternatieven voor bijvoorbeeld het gebruik van plastic in ons vuurwerk. Wij vinden dat ook in onze industrie gekeken moet worden naar de beste alternatieven.

Vanaf dit jaar zullen wij dit proces ook zichtbaar voor de buitenwereld gaan inzetten en dat ziet er als volgt uit:

Alle producten die plastic bevatten dat uitsluitend bedoeld is ter verfraaiing van het artikel zullen permanent uit productie worden gehaald. De huidige voorraad van de artikelen zal nog worden uitverkocht maar daarna nemen we voorgoed afscheid van het ‘decoratieve’ plastic. Dit is simpelweg niet meer van deze tijd en ook geen werkwijze waar wij nog langer achter staan als mens maar ook zeker niet als bedrijf zijnde.

Daarnaast stoppen wij per direct met het produceren van fluitartikelen met kleine plastic raketjes. Deze raketjes komen vaak in de natuur terecht en zijn lastig op te ruimen. Dit zal niet alleen directe invloed hebben op ons plastic gebruik, maar ook op het welzijn van de dieren.

Voor ons volledige assortiment geldt dat, waar we kunnen, de verpakkingen drastisch worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verpakken in karton in plaats van plastic. Dit is een duidelijk onderdeel dat nog volop in ontwikkeling is. We hebben hier al grote stappen in gezet maar ons doel is om dit in de toekomst zo volledig mogelijk door te voeren.

Wat voor de consument dit jaar misschien nog wel het meest zichtbaar zal zijn is dat de plastic laag op al onze cakes vervangen wordt door dun papier. Ook hiervoor geldt dat we de huidige voorraad nog wel uitverkopen.

Kortom: allerlei zaken die direct kunnen zorgen voor de mindering van het gebruik van plastic pakken we zo drastisch en volledig mogelijk aan. Dit is een proces waar wij bij Lesli Vuurwerk erg veel tijd en aandacht aan besteden.

Vuurwerk is een traditie, vuurwerk is feest, vuurwerk is voor iedereen en vuurwerk is in ontwikkeling.

Wij danken u voor het lezen van dit artikel.

Heeft u suggesties voor de verbetering van onze producten? Laat u het ons dan weten.


Geplaatst

in

door

Tags: