Vuurpijlen in 2020

Lesli Vuurwerk, Lichtenvoorde, 22-07-2019

Zoals inmiddels bekend is zijn wij druk bezig met het nemen van onze verantwoording als vuurwerk importeur en bedrijf. Vorige week hebben wij een bericht gepubliceerd over hoe wij bezig zijn met het verwijderen en/of verminderen van het plastic in onze producten.

Graag willen wij het ook even hebben over vuurpijlen. In 2018 was 8% van ons assortiment een vuurpijl of een pakket met een vuurpijl erin. In 2019 is dit 3%.

Op dit moment hebben de meeste vuurpijlen een plastic kapje. Ook is de fuse cover van plastic. Wij vinden dat dit anders kan en moet.

Naast dat we gaan reduceren in ons vuurpijlen aanbod zijn wij ook druk bezig met tests om het product en de verpakking zo vrij van plastic mogelijk te maken. De eerste stap hierin is het zoeken naar een veilige manier om de plastic kapjes te vervangen door kartonnen kapjes.

Dit zal natuurlijk al een groot verschil gaan uitmaken echter zullen wij niet stoppen met het door ontwikkelen van de vuurpijl op het moment dat dit vraagstuk is opgelost.

Heeft u ideeën over de verbetering van de vuurpijl of kunt u iets voor ons betekenen in dit proces? Neem dan contact met ons op.


Geplaatst

in

door

Tags: